Výsledky vyhledávání

I ve starém bytě či domě se můžete cítit skvěle!



Vzhledem k dnešním vyšším tržním cenám si mnoho klientů nemůže dovolit dražší nemovitost, která již prošla celkovou rekonstrukcí. Stále častěji se také setkáváme s klienty, kteří si raději koupí starší dům a poté si ho renovují podle svých představ.

Každé stěhování doprovází mnoho obav a jednou z nich může být také to, že pokud nemáte dostatek financí, můžete mít pocit, že se ve starším domě nebudete cítit dobře. A přesně z tohoto důvodu tady pro vás mám několik tipů, jak si z původní nemovitosti vytvořit útulné hnízdečko.

Vyberte si svůj styl

Hned na začátku je nejdůležitější vybrat si styl v jakém chcete váš dům nebo byt mít – tím totiž také můžete ušetřit nemalé peníze. Většina lidí si totiž hned ze začátků nakoupí spoustu hezkých věcí, ale pak mu leží třeba někde ve sklepě nevyužité, protože dohromady vůbec neladí.

Není nic snazšího než se inspirovat na internetu. Spoustu nápadů můžete najít třeba na oblíbeném Pinterestu, na Facebookových skupinkách, ale třeba i na Instagramu.

Využijte toho, co v nemovitosti zbylo

Podívejte se kolem sebe, co v bytě či domě zůstalo po původních majitelích zůstalo. Často se stává, že se něco dá využít. Věci si můžete všelijak inovovat – stačí třeba staré kousky přetřít novou barvou a hned vypadají jinak. Zbylé věci, které se vám nelíbí, však nemilosrdně odvezte do sběru nebo někomu darujte, aby vám později zbytečně nepřekáželi.

Čistota půl zdraví

Ve většině případech se stává to, že původní majitelé byt neuklidí, nevyčistí ani nevymalují. Tohle všechno tedy pravděpodobně bude čekat na vás.

Jestliže se rozhodnete byt hned ze startu vymalovat, důležité je zvolit neutrální tóny, a to hlavně v případě, kdy si nejste jisti, jak bude interiér ve výsledku vypadat. Velmi oblíbené jsou třeba pastelové barvy nebo tapety, které seženete v různých barvách i stylech.

A konečně je čas na vybavení!

Tak, a máme vymalované a uklizeno – můžeme se tedy vrhnout na vybavení. Zkuste si sepsat, co potřebujete hned, a co naopak ještě chvíli počká. Udělejte si představu, jak by měl nábytek vypadat a při tom berte v úvahu velikost bytu i jednotlivých místností.

Každé hnízdečko zútulní různé textílie – tedy závěsy, koberečky nebo polštářky. Pomoci vám mohou také zrcadla, protože byt opticky zvětší.

Nalákal jsem vás ke koupi staršího bytu či domu? Pokud jste třeba domácí kutilové a rádi přetváříte věci k obrazu svému, tak vám mohu nabídnout starší rodinný dům v Mělníku.

Jestli jsem vás nalákala ke koupi staršího domu či bytu, tak mi zavolejte na telefonní číslo +420 724 422 536 nebo napište na marinkova@bez-starosti.cz a můžeme si spolu domluvit schůzku.

Porovnejte nabídky