Výsledky vyhledávání

Jak koupit pozemek a nepřijít o spoustu peněz?



 Nejideálnější bude najít opravdu kvalitního realitního makléře, který Vám pomůže, ale pokud do toho půjdete sami, tak se Vám bude určitě hodit pár tipů.

V jednom z mých minulých článku jsem psal, že mezi makléři je rozdíl jako mezi Trabantem a Ferrari, a díky tomu dbejte zvýšené pozornosti obzvláště při koupi pozemku.

Věta velmi hojně používaná v inzerátech „sítě na hranici pozemku“ je velmi oblíbená jak u makléřů, tak i majitelů pozemku a zjistil jsem, že mínění o hranici pozemku podle některých je klidně i 100 metrů.

Vybudování například vodovodního řádu o této délce se Vám dost prodraží a najednou ten pozemek už tak výhodný nebude.

Jak zjistit, kde jsou inženýrské sítě pozemku a být si tak při koupi parcely jistější?


Doba kamenná již pominula, takže pokud chceme zjistit, zda je na pozemku elektřina, stačí zajít na stránky společnosti ČEZ a to konkrétně zde.
Vyplníte pár formulářů a pokud budete požadovat pouze vyjádření k existenci sítí, tak vše obdržíte na email do pár minut.
Obdobně je to i u plynu, který v dnešní době není nutností, ale pokud byste rádi věděli, zda vede kolem pozemku nebo třeba pod pozemkem, tak vše zjistíte zde.

A v poslední řadě se podíváme na vodovod a kanalizaci. Nemít na pozemku vodu je problém, ale nemít kanalizaci zase taková hrůza není a v dnešní době je bez kanalizace spousta pozemků, jediné co budete muset řešit je výstavba čističky odpadních vod. Veškeré vyjádření zase získáte elektronicky a to tady.

Jak zjistit existenci sítí už tedy víte, ale co se týče pozemku, tak na Vás vždy bude čekat spousta nástrah.

Je hodně případů, kdy někdo koupil pozemek, ale nebyl k němu zajištěn právní příjezd a v ten moment začal horor.

Na jednom stavebním úřadě mi během jednoho měsíce dokonce podali rozdílně informace o tom, kolik domů je možné na pozemku postavit a zrovna tohle byla poměrně zásadní informace.

Nenechávejte nákup pozemku náhodně, že to nějak vyjde a udělejte maximum pro to, abyste eliminovali veškerá rizika. 

Uvědomte si, že nekupujete pouze mobil na bazoši za pár stovek, ale že to může taky skončit ztrátou celoživotních úspor.

Kontaktujte mě na telefonním čísle +420 733 310 002, domluvte si schůzku a buďte bez-starostí.

 

Porovnejte nabídky