Výsledky vyhledávání

Jak nastavit správnou prodejní cenu?



Pokud chcete prodat svou nemovitost, tak si určitě říkáte, kolik za ni asi můžu dostat?

Nechcete služby RK, protože všichni okolo včetně jedné nejmenované společnosti v rádiu hlásají, že RK Vám ukousnou zahradu, balkón, garáž… Žádného schopného makléře neznáte, tak se rozhodnete pro samoprodej a v tom přichází ta první otázka, jak nastavit správnou cenu?

Franta si řekne: ,“Můj byt stojí 2.000.000 Kč a basta!“ a potom je tady Pepa, který si udělá průzkum na různých inzertních serverech a říká si: „Když tenhle byt stojí 2.000.000 Kč, tak to ten můj prodám levou zadní za 2.500.000 Kč“, no a v poslední řadě je tady Mirek, který si do inzerátu dá cenu 3.000.000 Kč s popiskem „cena k jednání“ – samozřejmě všechny tyto postupy jsou špatné a ceny se většinou k realitě příliš neblíží.

Co z toho plyne? Buď prodám příliš levně a připravím se o peníze nebo kvůli přemrštěné ceně prodávám nemovitost rok a zbytečně 365 dní vyhazuji peníze z okna za nájem prázdného bytu a inzerci.

Kvalitní makléř, který prodává desítky nemovitostí ročně, má už jen od oka lepší představu o ceně než můžete mít Vy sami, používá cenové mapy a různé porovnávací nástroje, díky kterým určí správnou cenu, zjistí si, za jakou cenu prodal byt Váš soused ve vedlejším vchodě a také je schopný zjistit, jak dlouho se nemovitosti v aktuální inzerci nabízí.

Špatně nastavená cena + slabá propagace inzerce = obrovská ztráta času a PENĚZ!

Každopádně nastavení správné prodejní ceny je jen jedna ze základních věcí, která předchází úspěšnému prodeji.

Pokud se chcete dozvědět, co vše obnáší prodej za nejvyšší možnou cenu, bezpečně a (s) bez-starostí, tak si se mnou domluvte osobní schůzku při šálku dobré kávy u nás v kanceláři.

Porovnejte nabídky