Výsledky vyhledávání

Prodávat nemovitost bez realitky se nevyplácí!



V loňském roce jsem natočil video, které mělo za účel rýpnout si do takzvaných ,,bezrealitkových serverů“ a to hlavně z toho důvodu, že ten největší z nich vede neustálé kampaně proti realitním kancelářím a makléřům.

Video a pár písmenek k němu najdete tady a dneska bych rád na toto téma opět trochu navázal.

Největší z těchto serveru postavil svou reklamu na tom, že vytváří negativní povědomí o realitních makléřích a kompletně ono povolání dehonestuje. Cpou lidem do hlavy, že jsme nepotřební, máme vysoké provize a taky, že nejlepším makléřem jste Vy sám.

Jako kvalitní realitní makléř musím být markeťák, copywriter, stavař, právník, daňař, úvěrář, psycholog a dalších spoustu profesí musím umět zajistit jako např. fotografa, kameramana, OPRAVDOVÉHO PRÁVNÍKA, malíře, stavaře, finančního poradce a spousty dalších.

O tom, co všechno by měl realitní makléř umět, ovšem tento článek není.

Článek je o serveru, který bojuje proti realitkám a chce dodávat lidem alternativní službu, která je pro ně údajně výhodnější než spolupráce s profesionálem.

V první řadě si musíme uvědomit, že ona společnost je vlastně také realitka a k tomu ještě dost špatná, protože veškerá jejich inzerce probíhá pouze na jejím inzertním portálu.

Je to vesměs stejná situace jako bych já inzeroval pouze na www.bez-starosti.cz a pokryl tak mizivé procento potenciálních kupujících.

No a aby toho vlastně nebylo málo, tak ona propagace nebude obsahovat profesionální fotografie, virtuální prohlídku, videoprohlídku, 3D půdorys nemovitosti, homestaging, copywriting a další nástroje, které by správně zpracovaná propagace měla obsahovat.

Pokud tedy inzerujete u takové společnosti, tak se Vám jednou za čas možná někdo ozve a neustále jen zlevňujete a čekáte na onoho kupce. Onen kupec poté časem přijde a řekne Vám, že to vezme, ale chce 200 000 Kč slevu. No a Vy mu ji samozřejmě dáte, protože už chcete mít vše vyřešeno a výsledkem je prodej nemovitosti pod tržní cenou.

Pro zajímavost si dáme pár čísel:

Na největším bezrealitkovém serveru je aktuálně na prodej 52 bytů v Ostravě a na největším inzertním portálu, na kterém Vám bude inzerovat realitní makléř, je bytů v Ostravě 622.

Celkem zajímavé číslo, které snad ukazuje, že většina lidí si uvědomuje, co píši a chtějí dosáhnout maximální prodejní ceny a zároveň nechtějí mít starosti s prodejem své nemovitosti.

Bezpečný prodej nemovitosti je dlouhý a složitý proces, ale vím jak na to. Stáhněte si e-book a checklist „100 kroků k prodeji za nejvyšší možnou cenu“, kde se dozvíte, jak spolupráce se mnou probíhá.

Porovnejte nabídky